Energiebewuste appartementen

 

Klimaat doelstellingen

Met het stellen van de klimaatdoelen in Parijs, zijn er ook belangrijke regelgevingen tot stand gekomen. De nieuw te bouwen appartementen voldoen vanzelfsprekend aan deze bouwkundige normen. Zowel de gevel-, dak- als vloerisolatie zullen voldoen aan de bouweisen en de luchtdichtheid zal uiteraard voldoen aan de EPC-norm.

Duurzame energieopwekking

De duurzaamheid van dit complex zien we dan ook terug in de zonnepanelen, zeer goede isolatie, kierdichte appartementen, een ventilatiesysteem waarbij warmte wordt teruggewonnen en een lucht-water warmtepomp.

Lekker comfortabel en mooi

Er is vloerverwarming, waardoor er geen radiatoren in het appartement nodig zijn (die normaal gesproken veel ruimte innemen), met uitzondering van de elektrische radiator in de badkamer. Daarbij is de temperatuur bijzonder comfortabel. Uw appartement is zó goed geïsoleerd dat het energiezuiniger is om de thermostaat dag en nacht op een constante temperatuur te laten staan. Doordat uw appartement nagenoeg geen kieren meer heeft worden tochtklachten geminimaliseerd. Het ontbreken van radiatoren leidt tot minder stof in de lucht. Het resultaat van dit alles: een gezond en heerlijk binnenklimaat!

Lagere maandlasten

De technische maatregelen die wij treffen kosten geld. Dit ziet u deels terug in de koopsom. Toch bent u waarschijnlijk voordeliger uit, omdat de extra financieringskosten normaal gesproken lager zijn dan het voordeel dat u behaalt uit de duurzame-energieopwekking.

Het heft in eigen handen

In een appartement met een eigen energieopwekking, bent u nog maar beperkt afhankelijk van fluctuerende energieprijzen. Uw appartement is gasloos, u wekt gedeeltelijk uw eigen energie op en bepaalt zelf wat u daarvan verbruikt. Om pieken in het verbruik op te vangen heeft u nog wel een aansluiting op het elektriciteitsnet nodig. U bent daarbij vrij om de leverancier/afnemer uit te kiezen.

Zo geniet u van optimaal wooncomfort met oog voor de toekomst.